Choď na obsah Choď na menu
 


Územné kolo ZH, ZC, BS Hliník nad Hronom 2009

20.6.2009 sme absolvovali povinnú jazdu vo forme Územného kola DHZ (bývalé previerky), na ktorom sa zúčastnilo 31 družstiev. Celá súťaž bola poznamenaná dažďom, zimou a čakaním. Keďže išlo o postupový rok, tak prvý z mužov a prvé zo žien postupovali na krajské kolo do Krupiny. Pred dvoma rokmi sa postúpiť podarilo nám, tento rok sme však víťazstvo neobhájili a po súčte štafety a útoku sme zobrali druhé miesto. Na súťaž sme išli s ambíciou urobiť najrýchlejší útok, čo sa nám nakoniec podarilo a už v prvom našom útoku stopkári namerali 16,16s. O časomieru zo strany organizácie záujem nebol, takže čas na útoku aj na štafete sa stopoval troma stopkami, čo prinášalo zaujímavé situácie v rozdielnosti nameraných hodnôt. Druhý útok bol rozbehnutý pekne, ale mokrá trať si vyžiadala svoje, Pali svoj prúd neudržal, takže nasledovalo krotenie a stopky zastali až na 18,32s. Prvá štafeta sa celkom podarila, teda až na Jurkov úsek s hasiacim prístrojom. Hasiaci prístroj bol tam kde mal byť, ale sval na Jurovej ľavom stehne sa patrične ozval, takže celý svoj úsek prekrýval a preskákal na jednej nohe. Mohol to byť pekný čas, ale nakoniec nastopkovali 79,72s., v druhej štafete, preistotu Jura nahradil veliteľ Oldo (aby sa Juro nedoriadil ešte viac, predsa len je liga dôležitejšia) a odbehli sme za 80,91s. V konečnom sumáre nám bola odovzdaná cena za prvé miesto v okrese ZC, náš Tomáš zabehol najlepší čas v preteku jednotlivca a brali sme teda aj pohár za celkové druhé miesto za územné kolo ZH, ZC, BS. Aj našim ženám sa zadarilo, keď predviedli najrýchlejší útok súťaže, zobrali cenu prvé miesto v okrese ZC a po súčte časov zobrali pohár za celkové 2.miesto na súťaži za územné kolo ZH, ZC, BS.

Víťazom, ktorí postupujú na krajské kolo blahoželám a dúfam, že okresy ZH, ZC a BS budú reprezentovať, čo najlepšie.  Good luck :-)

Propozície súťaže: Útok - 2.základne, 2.kolá, stopky, štart pištol, 10m nábeh, hrubé hadice, terče 5cm otvor a za ním závažie, ktoré po zostreku spadlo na reťazi za terč. Štafeta - 2.kolá, stopky, ovál, škvára, podložky s označením náradia. 

výsledky tu                                                            videá tu 

 

Jolaus, to ešte nevedel, že zostrelí svojho kolegu na ľavom prúde.  :-)

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Pred prvým pokusom.

Obrázok

Obrázok

Prvý v okrese ZC. Dorast Brehy, ženy Kopanice, muži Kopanice.

Obrázok

Kategória ženy, prvé tri za celú súťaž, 3.Janova Lehota, 1.Lovča, 2.Kopanice.

Obrázok

Kategória muži, prví traja za celú súťaž, 3.Lovča, 1.Štefultov, 2.Kopanice.

Obrázok

Najrýchlejší v preteku jednotlivca, Tomáš dostal aj peknú papierovú kartičku, sme hrdí. :-)

Obrázok

Všetci pokope, taký komplet: Štefultov, Kopanice, Lovča.

Obrázok

                                                             -admin-