Choď na obsah Choď na menu
 


Foto report z PP DHZ 8.6.2008 v Tekovskej Breznici, okres Žarnovica

Povinná jazda pre Kopanice bola v Tekovskej Breznici na Okresných previerkach pripravenosti DHZ. Od rána to vyzeralo, že počasie to celé pokazí, ale v priebehu preteku len pár krát spŕchlo. V dobrej nálade sme dorazili do T.Breznici na ihrisko, kde sme s počudovaním zistili, že na danú previerku nie je nič pripravené, ani štafeta a ani útok, takže nám bolo hneď jasné, že o naplánovaných 8.00 to nezačne. Preto sme sa ponúkli, že pomôžeme pripraviť potrebné veci. Za dohľadu rozhodcov sme pripravili štafetu, na ktorú sme zapožičali naše náradie (samozrejme kto chcel, mohol ísť s vlastným). Rozmerala sa trať pre útok a rozmiestnili sa terče, kaďa (bola super!!!, originál laminátová) a základňa. Jediné, čo nám hneď od začiatku vadilo bolo použité sito pri nábehu k základni namiesto kobercov. Vy, čo ste boli na súťaži v Brehoch, viete o čom píšem. Vyzerá to ako sieťka proti muchám na okno a keď sa to namočí, dosť sa na tom šmýka, nech máte obuté čokoľvek. Ale keďže koberce neboli k dispozícii museli sme tam použiť to, čo doniesli. Ďalším prekvapením pre nás, bol výbeh od základni smerom k terčom, kde sa chalani, čo utekajú dopredu, museli zmestiť do cca 4m priestoru, ktorý vznikol po vypílení zo zábradlia, pretože základňa bola umiestnená mimo hracej plochy ihriska (prečo asi? :-)). Obrázok Nasledoval nástup a po rozlosovaní nás rozdelili do dvoch skupín z ktorých jedny behali štafetu (cik-cak, podložky pod náradím nemohli byť) a druhý útok (ževraj hurá systém, nábeh 10m). Obe štafety mužského tímu A boli poznamenané úrazmi po zbytočne prehnanom tréningu dva dni pred touto súťažou, v dôsledku ktorých sa nedalo bežať naplno a niektorí sme fungovali s elastickými obväzmi a na tabletkách od bolesti. Snaha bola aj tak a motto rána bolo, že prvý ideme na istotu bez ohľadu na čas, takže stopky po prvej štafete nám namerali 81,28s, oproti natrénovaným cca 75s to nebolo nič moc, ale natiahnuté svaly na nohách sú natiahnuté svaly, takže v konečnom dôsledku sme boli spokojní. Druhá štafeta nevyšla hneď na rozdeľovači s B-čkou a po nepodarenom podaní prúdnice sme nohy šetrili radšej na útok, stopky sa zastavili na 87,12s. Po štafete sme sa premiestnili na útok kde bol zatiaľ najlepší čas 27,62s od mužov z Brehov (inak "starí páni s 1500", takže klobúk dole). Obrázok Prvý útok sme išli tiež na istotu. Takže pomalší, ale zato istý kôš, jedna slučka na B-čkach hneď za mašinou a ďalšia za rozdeľovačom na pravom prúde nedovolili zastaviť stopky rozhodcov skôr ako na 18,10s (ľavý prúd okolo 16,50s). Druhý útok bol rozbehnutý lepšie, ale 4m priestor na výbehu od základne zapríčinil, že útočníci si nemohli nabiehať do strán a tak rozdeľovač pristupil hadicu  pravému prúdu, ktorému vytrhlo hadicu a nakoniec nedobehol na nástrekovú čiaru. Striekanie z väčšej vzdialenosti nestačilo na rýchle zostreknutie PET FLAŠE za terčom a stopky ukázali až 18,59s (pravý prúd okolo 16,30s). Po spočítaní nám to nakoniec stačilo na 1. miesto. Pre kompletné výsledky, klikni sem.

Aj na tejto súťaži sa nám stala kuriozita, že sme išli ešte jeden tzv. exhibičný útok, keď jedna (radšej nemenovaná) DHZ riešila veci ohľadom stroja, že náš čas na útoku bol len o mašine, že sa nedá porovnávať 1200 s 1500 a pod. Tak sme sa rozhodli, že ideme s klasickou 1200 bez úprav, aby zúčastnení videli, že to nie je len o stroji. Tí, čo najviac rýpali nám samozrejme mašinu požičať nechceli, takže sme išli s mašinou od chalanov z Hrabičova (chlapom ďakujeme). Náradie sme si na základňu ukladali pod dohľadom asi všetkých očí, ktoré tam boli a keďže sme nevedeli ako stroj tlačí povedali sme, že ak sa podarí dáme určite pod 25s. Neostávalo nič iné len rozbehnúť útok. Pripraviť, pozor, štart. Dobrý kôš, rýchly spoj a mašinka už tlačila do ideálne natiahnutých hadíc. Výstreky z prúdnic, boli podľa videa okolo 18,80s a stopky po spadnutí fliaš zastali na 20,11s, takže po Medveďove, Podhorí aj na PP v Breznici videli, že sa aj s 1200 mašinou dá spraviť slušný čas. A sám za seba poviem, že som mal lepší pocit z toho posledného útoku ako z nášho lepšieho na tejto súťaži. Obrázok Po tom všetkom nasledovalo už len vyhodnotenie, guláš a samozrejme fotky.

Celá táto previerka prebehla celkom slušne a okrem tých vyššie spomenutých vecí okolo prvotnej prípravy, základne a výbehu od nej cez 4m výrez, nemám, čo vytknúť (však nakoniec všetci mali rovnaké podmienky). Rozhodcovia a ich rozhodovanie bolo v pohode, občerstvenie zabezpečené, takže myslím, že PP DHZ 2008 v okrese Žarnovica sa vydarili.

 

Team A Kopanice na PP DHZ Tekovská Breznica 2008 (Bobrík ešte raz dííííííík) ...

Obrázok

a nakoniec foto s rozhodcami a usporiadateľmi.

Obrázok

                                                             -admin-